A weekend in the woods

En helg i augusti (!!!, jag vet, jag är sjukt efter i bloggandet)som spenderades i Kisa-trakten hos A2s stuga. Det skulle vara en planeringshelg för Indien samt att träffa gänget lite. Det vankades övernattning, god mat, god dryck, spel, bad, Indienplanering och allmänt välmående…
Efter att ha hämtat K2 och K3 i Norrköping så åkte vi ner mot Kisa-trakten och kom fram till A2’s sommarstuga strax innan lunchtid. Efter inspektering av huset och markerna så tog vi en lite expedition ut i byn och ner mot vattnet för eventuellt bad för de som vågade.
Nere vid sjön var det ganska kallt och blåsigt och solen tittade fram i molnluckorna så det var vara Berget och A2 som vågade sig i. Men när vi stått i ett tag, upp till fotknölarna, ångrade vi badkrukor oss lite… För egentligen var det nog ganska skönt i vattnet…
Sen var det hemgång genom skogen och genom ängar – väldigt mysigt att promenera ute på vischan. Jag blev dock stungen av en geting och jag är allergisk så det var lite små jobbigt. Men ändå… 
Trädgården vid stugan var otroligt vacker med mängder med olika växter och träd och alla möjliga frukter och grönsaker. Mycket att se och avnjuta.
Sen blev det lunch in – ugnsbakad svampomelette, med sallad och hembakat bröd och rosevin – intagen ute i trädgården. Mumsigt värre.
Efter lunchen – rullade vi tillbaka mot byn för att besöka Pers mekaniska kabinett i den lokala butiken. Ettmysigt litet cafe, en lanthandel och kabinetten var väl värt besöket. 25 kr kostar årskortet =) 
Vi spenderade ganska mycket tid inne i kabinetten och tryckte på alla knappar och fnissade åt alla roligheterna. Sen tyckte jag även att lanthandlen var riktigt mysig – sen blev det glass i solen utanför butiken.
Efter glass och aktivitet så drog vi oss hemåt och satt i solen och pratade om Indien. K2 hade fått med sig 7 böcker om Indien, så vi blädrade runt, pratade, planerade rutter och så vidare. Det var faktiskt förvånansvärt lätt att få ihop 6 viljor =) Sen spelades det krocket. Sen gick de som ville iväg och plockade kantareller medan jag och Berget fixade middagen. Skatten =)
Till middag blev det otroligt smaskiga hamburgare med klyftpotatis, som serverades med vin eller öl. Snacka om att vi bara mös där i sommarkvällsvärmen.
När vi blivit lite kalla och myggen hade bitit oss några gånger för många så flyttade sällskapet in i huset där vi spelade spel och åt efterrätt. Blåbärscheesecake, rapparkalja, kasta gris och Bönspelet.
Efter ett par timmar med skratt och spel så ramlade alla i säng. 
Dagen efter var det tyvärr inte lika fint väder men vi åt frukost utomhus i alla fall. De som ville gick iväg till en annan sjö för att bada och vi andra gjorde oss iordning för dagens aktiviteter. Loppisbesök stod på schemat.
Först bar det av mot Kisa för söndagsloppisen (som stod i tidningen) men tyvärr var det ingenting där när vi kom fram. Så vi åkte vidare till Yxefall och strax intill låg alldeles intill Café Södergården.  På loppisen hittade vi ett par Höganäskrus och en flaska som vi tog med oss hem.
Ett supermysigt café med allt mellan himmel och jord. Det fanns munblåsta glaskulor, 50-tals kuriosa, Elvis satyer och vykort, osv… 
Här blev det fika – jag åt världens godast blåbärspaj och Adde åt en ansjovis och äggsmörgås.
Sen blev det hemfärd till stugan och efter ihop plock av alla våra saker var det dags för lunch som intogs i fina rummet =) Supergod pasta med morötter, brocolli och tortellini men super dålig bild – har du något recept på det Berget?
Sen var det dags att dra sig hemåt efter en fantastisk helg med inslag av allt som sommaren ska innehålla. Och planering till Indien blev riktigt bra för sen skickade vi det vidare till Grevinnan som fixade så bra så bra…
Och som ett sista litet hej då så vinkade ett av Berget och A2s loppisfynd av oss…
Ett 5 månader sent Tack till Berget och A2 för en brilliant helg!

A weekend spent at a friends summer cottage and contained all that summer is about. Sun, swiming, outdoor games, great food, lovely drinks, forest gold – chantarells, rummage sales and the best of friends…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
The pictures on this blog belong to me and shall not be used without me knowledge.
Contact me at mail@karoleen.se .
Advertisements

One thought on “A weekend in the woods

  1. Pingback: India 2010 revisited – day 12 | Karoleen

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s