Sveaskottet 2012

Sveaskottet gick av stapeln för några helger sedan och Adde och jag skulle både tävla och vara funktionärer. Sveaskottet är en hösttävling som vår klubb PK Svea annordnar, något mindre än Sveaträffen på våren och i jämförelse är det en bantävling istället för en fälttävling.

Dagen började tidigt, otroligt tidigt… Vid 04.30 gick vi upp och när jag drog upp persiennerna visade sig en otrolig himmel. En underbar start på dagen…

Och innan vi åkte iväg så fångade jag ytterligare en vacker himmel. Regnet som utlovades verkade inte visa sig idag, vilket var otroligt skönt. För det gör mycket för humöret och tävlingen när det är bra väder…

Skyltarna visade vägen in till Sveastugan och till tävlingen. Många skyttar har nog varit här tidigare och tävlat men några nybörjare blir det ju varje år…

Vid annexet skedde efteranmälningar, inbetalningar och vapenkontroller. Vapenkontroll innebär att man kollar avtrycket och dess vikt. Allt för att tävlingen ska vara så rättvis som möjligt. I dagens tävling kunde man tävla i A, B och C-vapen och därmed var det många som kom med 3 olika pistoler för kontroll. 

Jag jobbade inne i stugan med serveringen. Det serverades ost och skinksmörgåsar, bullar, kaffe, varmkorv, dricka och så choklad. Allt en skytt kan behöva =) 

Mackorna var färgglada och persiljan och salladen var egenodlad vid stugan. 

Första startlaget började vid 08 och det tog ca 1 ½ timme. En inskjutningsserie och så 6 pressisionsserier. För min del gick det bra, jag sköt personbästa och det var roligt. Men lite pillande med byta tavlor mellan varje serie och så markering fick man också göra. Adde och jag sköt i samma lag och det gick även bra för honom. När Adde inte sköt var han markerare och sen “skickade” han upp resultaten till annexet. 

Uppe vid annexet skrevs resultatet upp och kontrollerades. Vår stuga och annex ligger uppe på en kulle medan skjutbanorna ligger neranför en rejäl backe. Tidigare fick “springare” springa upp med resultaten och det tog på krafterna. Istället kom Adde och jag på att vi skulle testa med Walkie-Talkie, och det är bland det bästa vi kommit på =)

Det gjordes många markeringar och det behövdes många funktionärer till tävlingen. Men om alla hjälps åt så går det snabbare och så mycket bättre. 

Tävlingen gick mot sitt slut, vi hade haft många tävlande och många starter, vilket alltid är roligt för klubben. Inne i stugan hade serveringen gått bra och alla verkade nöjda och belåtna med både maten och tävlingen. Vädret hade hållt sig bra och överlag hade vi haft en riktigt lyckad dag. Och framförallt hade det gjorts många bra resultat och ganska många 50-poängare… 

Advertisements

One thought on “Sveaskottet 2012

  1. Pingback: Sveaskottet 2012 « PksveaIng1

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s