Vitamin Well Sparkling Water

Det damp ner ett paket i brevlådan med Vitamin Well Sparkling Water som lanserades 2011. Den finns i fyra smaker naturell, hallon, persika eller blodapelsin. Sparkling Water är ett friskt, milt kolsyrat vatten, med vitamin B12 + D, Biotin, Folsyra och Selen.
20120912-113939.jpg

Från hemsidan:

Vitamin Well Sparkling Water är ett friskt och milt kolsyrat vatten, berikat med vitaminer och en mineral. Vattnet tappas från Guttsta källa i Västmanland, en källa som klassas som naturligt mineralvatten. Vattnet finns naturellt eller smaksatt med naturliga aromer från persika, hallon eller blodapelsin och är berikat med vitamin B12, vitamin D, biotin, folsyra och mineralen selen.

Naturligtvis innehåller vårt vatten inget socker.

Vitamin Well Sparkling Water är ett alternativ till traditionellt mineralvatten och ger dessutom ett bra tillskott av vitaminer. Äter du en varierad och balanserad kost kan du dricka dem för den goda smakens skull.

Vad gör vad:

  • Vitamin B12 (Kobalamin) bidrar till normal bildning av röda blodkroppar, normal celldelning, normal funktion av immunsystemet samt normal energiskapande metabolism (cellernas ämnesomsättning).
  • Selen är en antioxidant som skyddar kroppens celler (DNA, proteiner och lipider) från oxidativ skada. Selen har även betydelse för normal funktion av immunsystemet, sköldkörtel och normal spermatogenes.
  • Folsyra är ett b-vitamin som bidrar till normal blodbildning och normal celldelning. Folsyra bidrar även till normal funktion av immunsystemet. Dessutom har folsyra viss betydelse inför och under graviditeten för fostrets normala utveckling.
  • Vitamin D bidrar till benuppbyggnad, normal muskelfunktion och kroppens förmåga att ta upp kalcium och fosfor. Dessutom spelar vitamin D en bidragande roll för immunsystemet samt har viss antiinflammatorisk funktion.
  • Biotin är ett b-vitamin som spelar en generell roll i kroppens normala omsättning av proteiner, fett och kolhydrater (makronutrienter). Vidare bidrar biotin till normal funktion av snabbväxande vävnader såsom hud, hår och slemhinnor. Biotin har även betydelse för ett normalt fungerande nervsystem.
Advertisements

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s