En jägares hjärta i julklapp…

För ett par år sedan så började Adde med jakt. Han och Chefen bestämde sig på en av deras fjällvandringar att det vore lite häftigt att börja med och sagt och gjort så hade de bokat en Jägarkurshelg och resten är historia. JJ (chefens fru) och jag förstod inte riktigt charmen men vi försökte vara förstående och göra det vi kunde för att låta killarna åka iväg och jaga. Killarna blev med Jaktmark och sen gick de med i ett annat Jaktlag och de var iväg och jagade och hade det väldigt kul. Jag tyckte inte det verkade så kul men kände att jag nästan förstod friheten och stilheten som faktist är en del av jakten. Att se djuren i sin naturliga miljö och faktist kunna se en så stor del av Sverige som man faktiskt kan göra.

jagarexamen copy 2

En kväll så fick jag denna bild från Adde. En bild på ett då “olovligt” rådjur som Adde suttit och tittat på i någon halvtimma. Bara njutit av stillheten och att få se något så vackert på nära håll. Adde tog bilden med iPhonen genom kikarsiktet och den blev riktigt fin.

Adde är bland de mest godhjärtade människor som finns. Han har verkilgen ett hjärta av guld. Tidigare, när han berättade om att han skulle börja jaga, så förstod jag inte riktigt hur det kunde gå ihop. Hur guldhjärtat skulle tillåta att man tog livet av ett djur. Men nu, förstår jag bättre….

På senaste tiden har jag börjat fundera lite på det där med jakt och insett att jag tror att det skulle göra mig till en bättre person om jag blev jägare. Jag vet att det kanske låter konstigt, men jag tror att de flesta jägare faktistkt är otroligt värnande och försiktiga med naturen och djuren. Man får en förståelse om hur djuren bidrar till naturen och hur det hela är länkat och håller ihop. Jag läste nyligen en väldigt gripande berättelse av en bloggerska som tog ett otroligt modigt och starkt beslut när hon råkade komma körandes efter en viltolycka. Något som grep tag i mig otroligt mycket. Jag kände att jag också skulle vilja ha modet och styrkan som hon hade. Hon var jägare och till viss del tror jag att det hjälpte.

Att vara jägare innebär att man har ett otroligt ansvar att se till att djuren behandlas rätt och att djuren mår bra. Om man tar ett liv, så gör man det på kontrollerade former OCH på ett sätt där djuret INTE lider. Sen innebär det också att man inte dödar bara för att, utan man tar jakten alvarligt och tar vara på djurets kött och gör allt för att djuret inte dött i onödan.

Att Adde jagar ser jag som det mest naturliga som finns. Jag förstår nu hur han kan vara jägare. Han har en jägares hjärta. 

Ibland blir jag lite sugen på att ta Jägarexamen och på Upplevelse.com hittade jag häromdagen en helgkurs som hålls i Stockholmsområdet. En intensivkurs som man lär sig det man behöver för att klara examen, men det som jag verkligen föll för var att kursen innehåller mycket praktiskt och teoretiskt lärande för att eleven inte bara ska klara kursen snabbt utan verkligen få med sig mesta möjliga kunskap för att göra den framtida jakten så rolig och säker som möjligt. Och det låter precis som det jag har skrivit om, det är inte en kurs där man lär sig hur man skjuter djur utan ett tänk för att bli jägare.

jagarexamen copy

 

Om det skulle finnas en sak som jag skulle önska mig från tomten i år, så skulle det vara en Jägares hjärta eller något som skulle hjälpa mig att få det, dvs en Jaktkurs eller Jägarexamenskurs.

Dear Santa Letterform

Advertisements

2 thoughts on “En jägares hjärta i julklapp…

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s