Boxholms Tellicherry Pepper

Via Smartson har jag fått testa Boxholms nyaste ost med smaker av Tellicherry Peppar. Jag har tidigare testat Tellicherry Peppar och gillar den verkligen. Det är nästan som en rosé peppars fruktighet med kryddan från en svartpeppar. Det sägs vara den finaste pepparn i världen och kommer ifrån Indiens Malabar kust och staden Thalassery. Pepparn växer på en ympad Malabar-växt på bergssidan av Tellicherry.

Så jag hade höga förväntningar på osten och jag tyckte osten var riktigt god. Fruktig och krydding och nästintill söt med en smula nötighet. Riktigt god!

20130715-180041.jpg

Osten är lagrad i 6 månader och har en fetthalt på 31% den hade god och tydlig smak. Enligt Boxholms Ost kan man lägga en rejäl skiva på en nygrillad hamburgare eller riva den till TexMexen. Eller som en röra till grillat med yoghurt. Låter gott speciellt till hamburgare tycker jag. Jag däremot åt osten i kuber och på smörgås. Och det passade utmärkt. Självklart fick några andra smaka den, bl.a.. Adde som tyckte den var god men pappa tyckte att den skulle ha varit kryddigare men ändå god.

20130715-180049.jpg

Jag kommer garanterat att köpa den igen och då kommer jag testa den till hamburgare för det låter supergott! Fler produkter med Tellicherry Pepper önskas! =)

Advertisements

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s