Kellogg’s Special K

Kellogg’s Special K – Recept på en bra dag!

I samarbete med Buzzador har jag fått testa Kellogg’s Special K, är Sveriges mest sålda flinga och har funnits på våra frukostbord sedan 1960. Nu har den älskade flingan fått ett nytt recept och ny förbättrad smak. Receptet innehåller 78% mer fullkorn och 80% mer fibrer och 11% mindre salt. Med samma låga fett innehåll, 1,5%, och ca 1 tsk socker per portion. Flingorna är krispigare och är en blandning av ris, vete och korn. Special K Red Berries innehåller röda bär, hallon, jordbuggar och körsbär.

20130801-115231.jpg

Frukosten sägs vara dagens viktigaste måltid, men ändå väljer många att hoppa över den. Vår kropp behöver en välbalanserad frukost eftersom den tycker om regelbundenhet och behöver energi- och näringstillförsel någorlunda jämnt under dagen. Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta tre huvudmåltider och två till tre mellanmål per dag. Frukosten bör ge oss 20-25 procent av hela dagens energi. En bra frukost bör innehålla mjölkprodukter, fullkornsprodukter samt frukost och grönt.

bild (1)

Mitt omdöme:

Jag har alltid gillat Special K, det är en riktigt god flinga och den nya flingan är riktigt god och något jag gillar extra mycket är att den är riktigt knaprig. Knaprigheten gör att den inte blir mjuk så fort man häller på mjölk eller yoghurt. Vilket jag tycker är kanon! Red Berries är också god. Fruktbitarna är härligt mjuka fast ändå har lite bit, vilket är trevligt. Jag är inte speciellt förtjust i körsbär men den går ner den också =) Flingan är väldigt god att äta utan mjölk eller yoghurt också. Lagom mellanmål att äta framför datorn med fingrarna. God liten snack!

Advertisements

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s