En middag på Grill

En kväll för några veckor sedan var Adde och jag och åt på Grill. Grill är en restaurang i F12-gruppen och en av stjärnkoken Melker Anderssons restauranger. Grill är tänkt som en mötesplats med god mat och trevlig avslappnad atmosfär, med något grillat till/på varje rätt.

2013-12-05 Grill 01Atmosfären var något man direkt kände av. Det var avslappnat och mysigt, lummigt lite som att äta i ett gammalt bibliotek hos en gammal släkting. Hemtrevligt och hemtamt, med urmysig personal. 2013-12-05 Grill 02Eftersom Adde tidigare varit på Grill så fick han vara lite av en guide och det var så mysigt att vara där med min finaste. Det skulle bli en otrolig upplevelse och vi började med varsin fördrink – Adde en F12 öl från Nils Oscar Brewery…2013-12-05 Grill 03och jag tog en fantastisk drink som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på men innehöll Lemonciello, mynta och gin (tror jag). Den var otroligt god – fräsch och god!2013-12-05 Grill 04Ytterligare ett rum i restaurangen… 2013-12-05 Grill 05Bröd korgen.2013-12-05 Grill 06Min förrätt – Gambas “El Hierro” – räkor, vitlök, chili, citron och krutonger. Fantastiskt! Fick jag detta varje dag för resten av mitt liv skulle jag vara så nöjd!2013-12-05 Grill 07Addes förrätt (tyvärr väldigt mörk) – Skogssvamp “Gilroy Festival” med vitlöksbröd, kapris och parmesan. En persiljesås till var pricken över i. 2013-12-05 Grill 08Till middagen valde vi en Valpolicella Ripasso. 2013-12-05 Grill 09Till huvudrätt fick man en färgglad trädgårdssallad…2013-12-05 Grill 10…ugnsrostade grönsaker…2013-12-05 Grill 11… två såser – bearnaise och en rödvinsreduktion. Sen fick vi även välja på pommes frites eller vedugnsrostad Bjärepotatis – så vi tog en av varje…2013-12-05 Grill 12Sen var det ett val av kött också… Och det var egentligen inte ett svårt val för oss, men vi valde en  OXFILÉ – Charolais som var hängmörad i 30 dagar och en OXRYGG – SP Longhorn som vi delade på. (Tyvärr blev det väldigt mörka bilder på köttet.)

2013-12-05 Grill 13 2013-12-05 Grill 14Köttet var magiskt! Riktigt fint kött med mycket smak och grillade till perfekt temperatur. Mört, smakrikt och så gott. Tillsammans med tillbehören blev det en veritabel fest! Supergott!

Om vi inte haft något att prata om skulle vi kunnat bläddra i Carl von Linnés Gotländska Resa… 2013-12-05 Grill 15Och till sist blev det så klart en dessert. Inte riktigt för att vi var hungriga utan för att de lät så goda =) Jag tog en CRÈME BRÛLÉE ”PAUL BOCUSE” med Tahiti-vanilj…

2013-12-05 Grill 16Och Adde en CHOKLAD ”BROWNIE” med körsbär, whiskey, pecannöt…

2013-12-05 Grill 17

Vi var så mätta och belåtna efter en så underbar middag. Vilken kväll! Rekommenderas varmt till er alla!

Sen var det dags att ta sig hemåt i höstnatten genom en “dimma” av mätthet på både underbar mat och kärlek till min finaste. 2013-12-05 Grill 18

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s