Harissa – hot Chilisauce from Morocco

Jag har nyligen lärt känna en väldigt trevlig tjej via Middagshjälpen och vi har även börjat prata via mejl och via bloggarna. Det är alltid trevligt att lära känna nytt folk och speciellt när dom är minst lika matintresserade som jag =)

Maria med bloggen Dinner Bank har en förkärlek för mat från Nordafrika, precis som jag och har recept som det vattnas i munnen av… Så några dagar framöver kommer jag att länka till några av hennes goda recept.

Det första receptet är en älskad chilisås Harissa. Enkel att göra hemma men passar supergott till allt. Gillar man chili så kommer man ÄLSKA såsen!

DINNER BANK

 

Here is another recipe for Moroccan Harissa I got from my moroccan family. This is not as strong as the one I put in earlier. It is served with almost every meal. Yes there are those who eat it for breakfast too, but it can not handle my stomach anyway. I myself have almost become addicted to it. And it has to almost everything. Well maybe not pancake but otherwise…


4 red chillies without seeds and stems
1 teaspoon cumin
0.5 tsp hot paprika
2 cloves of garlic
1 tomato
0.5 tsp salt
0.5 cups of olive oil
0.5 tsp coriander
0.5 tsp cardamom
Mix everything until smooth. Keep cool.

View original post

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s