Nigella Lawsons chilisylt

Hos Tomtens Dotter hittade jag ett recept på chilisylt som man kan ha till dessertostar och till mycket annat. Det lät riktigt trevligt och nu inför jul har jag gjort en omgång. Supergott med sting men ändå sötma och lite syra. Ska bli spännande att ta till en len och fin brie eller någon annan smakrik ost. Tack för tipset! =)20121219-150011.jpg
Nigella Lawsons chilisylt
Ger ca 1,5 liter sylt.
150 gram röd chili
150 gram röd paprika
6 dl äppelcidervinäger
1 kg syltsocker
Finhacka chilin och paprikan i matberedare. (tillsätt chilin först och sedan paprikan). Lägg sockret och vinäger i en stor gryta och låt sockret smälta på svag värme. Tillsätt chilihacket när sockret har smält och låt det koka i ca 15 minuter. Skumma. Ta grytan från värmen och låt den stå i ca 45 minuter innan sylten hälls upp på väl rengjorda burkar. Sylten är hållbar i ett år, men öppnad burk bör ätas upp inom ungefär en månad.

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s