Älgköttbullar

Här om kvällen var jag så sugen på hemmagjorda köttbullar. Så någon dag senare kändes det som att det var dags att ta tag i det. Jag har tidigare bara gjort med nötköttfärs, ett ägg och sen strött över lite ströbröd för att få ihop en smet men jag tänkte testa ett annat recept som jag sett på Middagshjälpen istället. Man börjar med att göra en vattning sörja (låter väl jättegott 🙂 ) av grädde, ströbröd och ägg. Jag använde matlagningsgrädde och smeten fick stå i ca 10 minuter innan jag blandade ner älgfärs och kryddor.

Det blev riktigt gott! Saftiga och möra köttbullar som var superenkla att rulla och smakrika eftersom jag använde älgfärs istället. Verkligen supergoda och rekommenderas varmt!

20140330-104537.jpg

Älgköttbullar
Till 4 portioner
400 g älgfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde (Milda Mat Extra 4% använde jag)
1 ägg
Salt & Peppar

Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt det stå i 20 min. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda väl. Tillsätt färsen och blanda ut det ordentligt. Låt smeten stå några minuter. Rulla köttbullarna och stek på en medelvärme i omgångar.

Servera till kokt potatis eller potatismos (vad du föredrar) och brunsås gärna gjord på skyn från stekpannan du stekte köttbullarna i, pressgurka och syltade kantareller eller sylt.

Advertisements

2 thoughts on “Älgköttbullar

Leave your comments here...Thanks <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s